Web dizajn, flash design outsourcing Neotek Srbija
Higum M hidrauličke zaptivke

VESTI12.06.2022.
Poštovanni kupci, HIGUM M je od 13.06 do 27.06.2022god. na kolektivnom godišnjem odmoru.


AKTUELNOSTI

E-kapija, od 15.05.2008. godine
Internet prezentacija: www.ekapija.com

Zrenjaninski "Higum M", proizvođač hidrauličkih zaptivki, postaje sve prepoznatljiviji na prostorima ex-YU - spremni i za EU

HIGUMMUspešnost firme "Higum M" se ogleda u tome što je uspela da odgovori na sve dosadašnje zahteve tržišta po pitanju komponentni za hidrauličko zaptivanje, a pre svega što poseduje kadrovsko-tehničko-tehnološke mogućnosti da odgovori na sve izazove, koji će se kao zadaci postavljati u budućnosti – kaže Žikica Milošev, suvlasnik ove zrenjaninske firme na Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, koji se održava u Beogradu, i navodi da je "Higum M", prema kvalitetu svojih proizvoda, spreman i za plasam zaptivki na tržište EU.

Hidrauličke zaptivke firme "Higum M", koje imaju primenu u industriji raznih profila, ali prevashodno u poljoprivredi, prema rečima Miloševa, po kvalitetu mogu da konkurišu istim proizvodima najpoznatijh svetskih kompanija, iako im je cena znatno povoljnija.

- Naše zaptivke izrađujemo u skladu sa svim hidrauličkim standardima koje poštuje ceo svet. Zbog kvaliteta postajemo sve više prepoznatljivi na prostorima bivše Jugoslavije, pa polako prodiremo na tržište Republike Srpske, Makedonije, ali i Hrvatske – kaže Milošev.

Inače, "Higum M" je firma sa 14-ogodišnjim iskustvom u konstituisanju, izradi, ispitivanju i plasmanu standardnih i vanstandardnih hidrauličkih zaptivki. Program hidrauličkih zaptivki zrenjaninske firme obuhvata hidrauličke garniture, manžete, o-prstenove...Nedeljni list "Zrenjanin", od 16.01.2004. godine (Broj: 2688)Nedeljni list "Zrenjanin", od 06.02.2004. godine (Broj: 2692)
Internet prezentacija: www.zrenjanin.orgGumice sa sertifikatom sistema kvaliteta ISO 9001
Protekla godina donela prekretnicu u razvoju preduzeća "Higum - M"

Veselin Milošev i njegovi sinovi, Željko i Žikica, organizovali svečanost povodom nagrade koju je njihova firma dobila od Regionalne privredne komore.

Na fotografiji: Veselin Milošev i Miroslav Kostić, predsednik Upravnog odbora Udruženja privatnih preduzetnika (desno).

PREDUZEĆE za proizvodnju hidrauličkih gumica "Higum - M" je jedino malo preduzeće u našoj opštini koje je prošle godine dobilo sertifikat sistema kvaliteta ISO 9001. Pored njih standarde kvaliteta su dobile još samo velike firme "Vojvodina - put" (ISO 9001) i "Proizvodnja Mile Dragić" (ISO 14000). To je bila najbolja preporuka Regionalnoj privrednoj komori da porodičnom preduzeću Veselina Miloševa i njegovih sinova, Željka i Žikice, na tradicionalnoj svečanosti pred novu godinu uruči nagradu za veliko unapređenje rada u oblasti projektovanja, razvoja proizvodnje, osvajanja novih proizvoda i sertifikovan sistem menadžmenta kvaliteta.

Miloševi su u sredu organizovali svečanost u prostorijama Udruženja privatnih preduzetnika, kojoj su prisustvovali njihovi poslovni saradnici, članovi Udruženja i predstavnici lokalne samouprave, predsednik SO Zrenjanin Milan Čežek i predsednik Izvršnog odbora Goran Knežević. Predsednik upravnog odbora Udruženja privatnih preduzetnika, Miroslav Kostić, predao je Veselinu Miloševu nagradu i poželeo uspeh u daljem radu. Kako je tom prilikom istakao, Udruženje ima samo pet članova sa sertfikatom, što uspeh "Higum - M" čini još značajnijim.Nedeljni list "Zrenjanin", od 16.01.2004. godine (Broj: 2688)
Internet prezentacija: www.zrenjanin.orgMeđu nagrađenim preduzećima na svečanosti Regionalne privredne komore Zrenjanin našao se i "HIGUM - M", firma Veselina Miloševa i njegovih sinova, Željka i Žikice. Ovo preduzeće za proizvodnju hidrauličkih gumica je jedino malo preduzece u našoj opštini koje je ove godine dobilo sertifikat sistema kvaliteta ISO 9001. Pored njih standarde kvaliteta su dobili još samo "Vojvodina - put" (ISO 9001) i "Proizvodnja Mile Dragić" (ISO 14000).

- Nismo očekivali nagradu, samim tim je priznanje za nas još značajnije. Zahvaljujemo se Udruženju privatnih proizvođača, koje je predložilo "HIGUM - M" Regionalnoj privrednoj komori - ističe Veselin Milošev.

Pored uvođenja sistema kvaliteta ISO 9001, "HIGUM - M" je ove godine napravio značajan iskorak iz proizvodnje hidrauličkih zaptivki u poljoprivredi ka prehrambenoj, hemijskoj, naftnoj industriji i vodosnabdevanju. Primenom savremene računarske tehnike ove godine smo razvili dve nove grupe proizvoda u oblasti hidrauličkog zaptivanja. U pitanju su uglavnom proizvodi koji su do sada uvoženi iz inostranstva. Radili smo mnogo i na razvoju marketinga, ali i na stručnom usavršavanju. U tom smislu nam je naročito koristila poseta Minhenskom sajmu - kaže Milošev.

"Higum - M" je pre nekoliko meseci predstavio svoj rad putem moderne veb - prezentacije i jedno je od retkih preduzeća koje prima narudžbine preko interneta. Porodična firma Miloševih je do sada savladala proizvodnju oko 5.000 proizvoda iz oblasti hidrauličkog zaptivanja, što je duplo veći broj u odnosu na period od pre dve godine. Za narednu godinu je planirano osvajanje još dve nove generacije hidrauličkih zaptivki, što ce uz dokazan kvalitet i pristupačne cene, omogućiti ovom preduzeću da bude još prisutnije na tržištu cele Srbije i teritoriji bivših jugoslovenskih republika.Nedeljni list "Zrenjanin", od 03.10.2003. godine (Broj: 2674)
Internet prezentacija: www.zrenjanin.orgU korak sa svetom

"HIGUM - M" mnogo ulaže u razvoj novih proizvoda, prati inovacije na polju hidrauličnog zaptivanja i na taj način održava korak sa svetskim trendovimaStalno prisustvo na domaćim i međunarodnim sajmovima:

Zrenjanin - INOCOOP 2003,
od 28.08. - 30.08. 2003. godine

Novi Sad - Međunarodni sajam preduzetništva i mašina u okviru jesenjeg Međunarodnog sajma
od 23.09. - 26.09. 2003. godine

 


      Copyright © Higum M 2003. | Kontakt | Politika privatnosti | Uslovi korišćenja | Linkovi |